Tüketici Psikolojisi(G528)
Ders Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Teori | Uygulama | Lab | Kredisi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
G528 | Tüketici Psikolojisi | 2 | 3 | 0 | 0 | 3 | 7 |
Ön Koşul | |
Derse Kabul Koşulları |
Dersin Dili | Türkçe |
Türü | Seçmeli |
Dersin Düzeyi | Yüksek Lisans |
Dersi Veren(ler) | Caner DİNCER cdincer@gsu.edu.tr (Email) |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu ders, işletme öğrencilerine tüketici davranışının temel ve güncel konularındaki bilgilerini derinleştirmeyi ve tüketici psikolojisini psikolojik faktörler, sosyo-kültürel faktörler ve anlık faktörler çerçevesinde ele alarak anlatmayı amaçlamaktadır. |
İçerik |
1. ders : Giriş 2. ders : Tüketici psikolojisi ve satın ama kararı süreci 3. ders : Psikolojik faktörler 4. ders : Algı, algıya etki eden iç ve dış faktörler 5. ders : Tutum, tutum değişimi ve kişilik 6. ders : Güdülenme ve öğrenme 7. ders : Sosyo-kültürel faktörler 8. ders : Kültür, alt-kültür ve danışma grupları 9. ders : Aile 10. ders : Vize 11. ders : Anlık faktörler 12. ders : Sunum (Vaka incelemesi) 13. ders : Vize 14. ders : Sunum (Araştırmalar ve Raporlar) |
Dersin Öğrenme Çıktıları |
Dersi başarıyla tamamlayan öğrenci: 1. Satın alma kararında tüketici psikolojisi 2. Etkileyen faktörler 3. Uygulamalar ve stratejik yansımaları kavrayacaktır. |
Öğretim Yöntemleri | |
Kaynaklar |
- Solomon et al., Consumer Behavior, 2006, Pearson. - Engel, JF, Blackwell, RD & Miniard, PW. 1995. Consumer behavior. International ed. Florida. Dryden. - Journal of Economic Psychology - Journal of Consumer Research |
Teori Konu Başlıkları
Hafta | Konu Başlıkları |
---|---|
1 | 1. ders : Giriş |
2 | 2. ders : Tüketici psikolojisi ve satın ama kararı süreci |
3 | 3. ders : Psikolojik faktörler |
4 | 4. ders : Algı, algıya etki eden iç ve dış faktörler |
5 | 5. ders : Tutum, tutum değişimi ve kişilik |
6 | 6. ders : Güdülenme ve öğrenme |
7 | 7. ders : Sosyo-kültürel faktörler |
8 | 8. ders : Kültür, alt-kültür ve danışma grupları |
9 | 9. ders : Aile |
10 | 10. ders : Vize |
11 | 11. ders : Anlık faktörler |
12 | 12. ders : Sunum (Vaka incelemesi) |
13 | 13. ders : Vize |
14 | 14. ders : Sunum (Araştırmalar ve Raporlar) |
Uygulama Konu Başlıkları
Hafta | Konu Başlıkları |
---|
Başarı Notuna Etki Oranları
Sayı | Katkı Payı | |
---|---|---|
Yarıyıl içi çalışmaların başarı notuna katkısı | 60 | 0 |
Yarıyıl sonu çalışmaların başarı notuna katkısı | 40 | 0 |
Toplam | 100 | 0 |
Yarıyıl İçi Çalışmaları
Sayı | Katkı Payı | |
---|---|---|
Ödevler | 3 | 0 |
Sunum | 2 | 0 |
Arasınavlar (Hazırlık Süresi Dahil) | 2 | 0 |
Proje | 0 | 0 |
Laboratuar | 0 | 0 |
Diğer Uygulamalar | 0 | 0 |
Kısa Sınavlar | 0 | 0 |
Dönem Ödevi / Projesi | 0 | 0 |
Portfolyo Çalışmaları | 0 | 0 |
Raporlar | 0 | 0 |
Öğrenme Günlükleri | 0 | 0 |
Bitirme Tezi/Projesi | 0 | 0 |
Seminer | 0 | 0 |
Diğer | 0 | 0 |
Toplam | 7 | 0 |
Numara | Program Yeterlilikleri | Puan | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Bu programı başarıyla tamamlayan bir öğrenci, İşletmenin üretim, pazarlama, muhasebe/finansman, yönetim ve örgütsel davranış gibi farklı alanlarına ilişkin kavram ve teorilerine hakim olabilmeli ve bu alanlar arasındaki etkileşimi anlamak için bütüncül bakabilmelidir. | X | ||||
2 | İşletmelerin farklı fonksiyonları (muhasebe/finansman, pazarlama, insan kaynakları, yönetim) açısından işleyişini anlayabilmeli ve bu konularda hipotezler oluşturarak araştırma önerileri geliştirebilmelidir. | X | ||||
3 | İş dünyasındaki değişimleri saptamak, sorunları teşhis etmek ve bunlara çözüm üretebilmek için araştırma ve incelemeler yapabilmelidir. | X | ||||
4 | Kantitatif ve kalitatif araştırma metodolojisine hakim olabilmelidir. | X | ||||
5 | İstatistiksel analizler yaparak sonuçları yorumlayabilmelidir. | X | ||||
6 | Bilimsel çalışmaları (bildiri sunmak, makale yazmak) gerçekleştirmek için gerekli temele sahip olabilmelidir. | X | ||||
7 | Kültür karşılaştırmalı çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla en az bir yabancı dile bilimsel yayın yapacak düzeyde hakim olmalıdır. | X | ||||
8 | Bilim dünyasındaki değişimlere uyum sağlayabilmek için mesleki bilgi ve becerisini sürekli güncelleyebilmelidir. | X | ||||
9 | Yürüttüğü araştırma ve incelemelerde takım çalışması yapabilmeli ve takım içindeki bilgi akışına gerekli katkıyı sağlayabilmelidir. | X | ||||
10 | İşletme ve yönetime ilişkin bütüncül bir bakış kazanarak işletmenin belirli bir alanında uzmanlaşmayı sağlayacak tez çalışması yapabilmelidir. | X | ||||
11 | İşletme ve yönetime ilişkin bütüncül bir bakış kazanarak işletmenin belirli bir alanında uzmanlaşmayı sağlayacak tez çalışması yapabilmelidir. | X |
Etkinlikler | Sayı | Süre | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Ders Süresi | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Çalışma Süresi | 14 | 5 | 70 |
Ödevler | 3 | 12 | 36 |
Sunum | 2 | 3 | 6 |
Arasınavlar (Hazırlık Süresi Dahil) | 2 | 12 | 24 |
Yarıyıl Sonu Sınavı (Hazırlık Süresi Dahil) | 1 | 2 | 2 |
Toplam İş Yükü | 180 | ||
Toplam İş Yükü / 25 | 7,20 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 7 |